Trender inom telcom

Nedgången i telcom-branschen har fått såväl content-providers som hårdvaruproducenter att försöka hitta nya målgrupper. Det holländska Dealmakers släpper Buddy-Bear som är en enkel GSM-telefon med inbyggd baby-övervakare. På tjänsesidan ser man en mer specificerad marknad – bland annat startar den danska cp:n CBB Mobil en rabatttjänst inriktad mot hbt-personer. (N24.se)

Det här visar på två starka trender: multifunktionalitet på nya sätt. Mobilen kommer att vara vardagens schweiziska fällkniv inom bara några år och det innebär i sin tur att utvecklingen av tjänster måste bygga på mindre målgrupper. Att man som CBB satsar på att ta en bit av den rätt stora kaka som kallas “den rosa ekonomin” är inte oväntat. Att barn – först och främst tweens – kommer att få telcom-branschens ögon på sig är en lågoddsare. Det som kommer behövas för att föräldrar ska se ett värde i en sådan telefon är någon sorts möjlighet för föräldern att känna säkerhet.

Bra artikel finns hos JMW blogg

Related Posts

One thought on “Trender inom telcom

  1. ToN - JMWblogg

    Målgruppsanpassningar inom telecom är en vinkel som lyfts fram i artikeln på N24. En annan intressant vinkel är PR-värdet av att medvetet ta fram produkter som sedan flitigt omnämns i media och av bloggar som oss.. :)

    På den punkten är det bara att gratulera dessa företag.

    Skrev själv några rader om denna artikel på –

    ToN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *