H&M ramlar ur

H&M har valt att vända på en femöring efter den rätt så intensiva mediabevakningen efter Daily Mirrors avslöjande att deras huvudmodell för nya Stella-kollektionen, Kate Moss, har börjat att knarka igen. H&M väljer att lägga det stora locket på istället för att erkänna felet och gå vidare:

Varför ändrade ni er?
– Det går jag inte in på. Det viktigaste för oss är avståndstagandet mot droger.
Hur mycket kostar det brutna samarbetet H&M?
– Jag kan inte säga det eftersom vi aldrig kommenterar den typen av frågor. Men det är marginellt.
Vem blir H&Ms nya ansikte utåt?
-Det kan jag inte heller kommentera.

(Resumé)

H&M är inte ensamma om att få problem i samband med avslöjandet av Kate Moss som kokainist – ett antal mode- och makeup-företag, däribland Chanel, Rimmel och Dior, får lov att ompröva sina kampanjer. (Times Online).

Det intressanta är att läsa både professionella och amatörbloggares kommentarer till det faktum att H&M först tog Moss till nåder för att sedan välja att kicka henne utan pardon. De flesta ger H&M dåliga betyg och det överskuggar själva nyheten att Moss snortat en lina. Kommentarer finns på Bold, på AdJab, hos JMWs blogg: Ko(kain)vändning av H&M, hos 19hundra76, Schmut och Vardagstankar är bara några.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *