Spola kröken i ny tappning

Systembolagets nya systerbolag IQ har startat med en rejäl imagekampanj via TV och mer. Men de tänker inte köra slut på alla hundra miljonerna på köpt reklamtid utan uppenbarligen jobba mer med PR.

Hans Andersson, projektledare på Forsman & Bodenfors förklarar:

“Att göra en traditionell informationskampanj, som Spola kröken, i köpta medier blir otroligt dyrt. Då räcker 100 miljoner inte långt. Men exemplen kan presenteras på andra sätt än genom reklam. Till exempel kan ett nyhetsprogram kan intressera sig för att Green Cargo använder sig av alkolås.”

Positioneringen handlar om ett lateralt perspektiv istället för förmyndarsamhällets uppifrån-perspektiv. Reklamfilmerna som rullar handlar mycket om den vanliga människans möjligheter och att olika projekt kan få “IQ-status”. (SvD. Läs också SvD)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *