En trea värd så mycket

Bråket mellan 3 och TV3 tar ny fart. Den här gången är det TV3 som tänker försöka smälla till telefonbolaget med en dom i tingsrätten. Trumfen som TV3 tänker spela ut är att 3 börjat att kalla sig “mediabolag” vilket, enligt TV3:s immaterialjurister, skulle vara en försvårande omständighet för 3.

Erik Hörnfeldt, informationschef på 3, tar det rätt lugnt:

“Vår åsikt är oförändrad. Vi tror att en överväldigande majoritet av svenska folket förstår skillnaden mellan en mobil och en tv-apparat. I den artikel som MTG tar som exempel säger jag också att mobilt innehåll är ett komplement till tv.”

(SvD)

Den svenska immateriella juridiken är en härva. Att försöka bringa reda i det är inte det allra mest lätta. PRV beslutar lite hur som helst, och ibland vet inte den ena vad den andra gör.
Diskursen mellan 3 och TV3 börjar mest att likna en varumärkesdokusåpa…

Related Posts

One thought on “En trea värd så mycket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *