Plastik och trend i ny tidning

De första tidningarna som är specialinriktade på kosmetologisk kirurgi och medicinsk skönhetsvård har sett tidningshyllornas gula ljus. New Beauty är USAs första titel i genren som garanterat kommer att följas av flera. Sandow Media, som äger tidningen, ser inte medelålders, rika kvinnor som målgrupp utan

“the 22-year-old receptionist who will spend whatever it takes”.

Upplagan beräknas bli runt en halv miljon exemplar och tidningen kommer att kosta över nio dollar. Idén är inte dum – 2003 genomfördes nio miljoner plastikingrepp i USA och trenden håller i sig. Bland annat har sjunkande priser på bröstförstoringar gjort att ökningen av unga kvinnor som låter pumpa upp tuttarna har ökat markant. (MediaGuardian).
Läs också en krönika om New Beauty hos Dagens Media.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *