Goda nyheter är inte dyra

Tidningen Journalisten och bokförlaget Atlas återpublicerar varje år ett antal artiklar som klassar in som “goda nyheter”. Av 720 insända bidrag har 37 stycken plockats ut. Intressant är att det endast är två bidrag med från kvällspressen: ”Halva klassen dog i tsunamin” av Expressens Michael Töpffer. Från samma drake kommer också Markus Wilhelmssons ”Sanningen om Robban”.

För övrigt är det jämna skägg – många artiklar från Corren, en hel del från DN (bland annat Marciej Zarembas ”Du gamla, du sjuka” som bland annat innehåller en artikel om min födelseby Hoting), en del från SvD och Sydsvenskan.

Enstaka instick kommer från så vitt skilda tidningar som Arena, Ordfront, Sex, Amos, Veckans Affärer och… P1. (Journalisten.se)

Related Posts

2 thoughts on “Goda nyheter är inte dyra

  1. Richard Gatarski

    Svensson, då skall du se resten av rubrikerna – snacka om elände. Verkar inte handla om “goda” i betydelsen positiva, utan de samlar “bra svensk journalistik” där god betyder bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *