Caffe latte i tobaken

Det är en trend inom tobaksbranschen. Smaksatt tobak är visserligen inget nytt men att såväl snus som cigaretter smakar caffe latte känns som en koncis trend.

Först ut är cigaretterna “Black Devil” (Heupink & Blumen). Taggarna är helt svarta med en markant doft av caffe latte. Design- och konceptmässigt helt rätt för såväl lord Fredruk som för mig :) . De smakar så klart apa men va fan…

En ny snusfabrikör har också sett dagens ljus och släppt “Rocker” (Rocker Production AB). Payoffen är att det är ett snus från Arvika – Utmanaren. Jag gillar att man vågar göra något åt dosan, oval form men tyvärr sämre rent tekniskt än de ordinära. Det innebär dock att den klassiska “snusdoseringen” i bakfickan kan förändras lite.

Fem smaker har Rocker: grov (i fräckt röd dosa), original (citruskänsla i klassisk svart dosa), mint (blå dosa), lakrits (grön? jag vet inte – köpte inte den) och så klart: caffe latte i en guldfärgad dosa:

Caffe latte som trend. Tja, varför inte? Nu har snart varje korvmoj en maskin som kan skapa en sorts caffe latte, och fler och fler caféer lär sig göra det. Caffe latte känns trendigt, trots att det för länge sedan är över bland early adopters. Men precis som för en tjugo år sedan när cafe au lait var den stora grejen så har mjölkfabrikörer och kafferosterier fört fram latten som en möjlighet att höja varumärkesvärdet i de båda produkterna.

Related Posts

One thought on “Caffe latte i tobaken

  1. Fröken Bakåtsträvare

    En skrämmande tanke är att det inom en snar framtid kommer att finnas en hel generation av människor som är mer eller mindre uppfödda på diverse caféer runt om i Sverige, med deras föräldrar maniskt sörplande caffe latte. Själv var man ute och byggde grottor i snön. Jajagsägerdådet – det var bättre förr! erhhm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *