Rönnberg om Thailand

Bosse Rönnberg berättar om sina upplevelser i Thailand i TV4s morgonsoffa. Dels om hur han upplevde (överlevde) flodvågen och vad det gjort med honom efteråt men också hur han tror att semesterparadiset i Thailand kommer att fortsätta vara detta.

Det som Bosse tror förändras är

  • boendet – bungalowerna vid stranden kommer, åtminstone på kort sikt, inte vara eftertraktade.
  • tryggheten i charter – resandet kommer att förändras tillbaka till den mer traditionella chartern med guider och ordning och reda. Äventyrandet och backpacker-resandet kan sjunka.

När det handlar om Thailand som varumärke menar Rönnberg att det inte är sol, bad och värme som är landets usp utan snarare befolkningen och det är just den vänligheten som kommer att rädda Thailands turism efter katastrofen. (TV4 2005-01-15)

Intressant är också Johan Staël von Holsteins tanke på att bygga upp Phi Phi till en hållbar, ekologisk turistort för att skapa möjligheter för den thailändska befolkningen att långsiktigt bygga upp en turism som de kontrollerar själva.

Related Posts

3 thoughts on “Rönnberg om Thailand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *