Ögonvittnesskildringar bra media

Vi översköljs av ögonvittnesskildringar efter tsunami-katastrofen i Asien. Det blir antagligen en av de mest dokumenterade katastroferna på grund av alla kameror som finns på plats i turisternas händer.

Det kan tyckas märkligt att göra mediateori av det hela men Roy Peter Clark låter de goda exemplen föra sin egen talan: ögonvittnesskildringen är den bästa rapporteringen. (Poynter Online)

Jill Geisler ger en annan vinkel på katastrofen: hur media kommit att bli väldigt lokala i sin rapportering. Eftersom det är ganska få amerikaner som berörs av tsunamin så innebär det liten uppmärksamhet fr a på de nyhetsdeskar som tagit en “hyper-local approach”. Hennes frågor kan sammanfattas i hennes sista fråga:

“Who is thinking globally, locally, and journalistically?”

(Poynter Online)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *