Pojken som skapade en journalist

Det var då jag beslöt mig för att bli journalist. Liza Marklund berättar i sin krönika om den enskilt viktigaste händelsen som förde henne till beslutet att bli journalist.

“En vårdag i början av 1980-talet befann jag mig vid en sjö strax utanför Guatemala city i Latinamerika. Jag var gravid med mitt första barn och mådde extremt illa. Än idag kommer jag ihåg skaldjursgrytan jag beställde in på restaurangen vi satt på, hur starkt den luktade och min insikt att jag inte skulle få ner en enda bit.
Och så minns jag pojken.” (Aftonbladet: Liza Marklund krönika)

Det är sällan jag blir berörd numera. Jag har också sett så mycket sorg, smärta och ondskefulla saker att jag till slut varit tvungen att lämna det och söka en mer överlevnadsbar (för mig) situation. Men Liza Marklunds krönika berör mig djupt. Tack Liza.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *