OMFG: Rolig artikel

Jag vet inte vad de pysslade med på mediadagarna men när man läser Virves artikel förstår man varför TV visar så usla program… och att artikelförfattaren fått för mycket gratischampagne. Häng med!

“Och TV4 har precis köpt in programmet Supernanny. Det är ett brittiskt program, och går ut på att en expert hjälper just barnfamiljer med baruppfostran.”

Det är ju det jag alltid sagt – det behövs en expert för att lära barnfamiljer baruppfostran. Det går inte att både fru och barn står och drar fadern i skjortan när han hänger vid baren.

“En annan realitygenre är “hälsa och form”-program. En variant är programmet “You are what you eat”, där allt det de olika programdeltagarna ätit under en vecka läggs ut på ett smörgåsbord. Till tv-tittarnas skräckblandade förtjusning, förmodas.”

Det man funderar över är om det är före intagande eller efter.

“Det är mer vardagsproblem och familjer som är intressant nu. Dejting utvecklas inte lika mycket. Det håller den här säsongen också, men sen är det nog på väg utför”

Känt fenomen inom dejting – de flesta förhållanden håller inte mer än en säsong. Däremot är ju familjelivet längre. Eller så pratar han om sig själv, den gode Kanal 5-inköparen.

“Det är en sport som går ut på att man kastar bollar på varandra”

Jaha. Handboll? Nehej. Basket?

“Liksom sina branschkollegor ser inte Camilla Clarke heller någon “ny” trend efter reality.
– Genren håller i sig, men med nya varianter. Nu handlar det mycket om att förändra liv och att utsätta människor för olika intressanta situationer.”

Och kära Camilla Clarke – vad är det nya i det? Livet blir förändrat: de blir ju mediavillebråd.

“- Vi letar efter bra komediserier som har en egen profil och sticker ut, som är vassa. Det är en bristvara. ”

Hm… och?

“fler och fler livsstilsserier som hamlar om mat, inredning och olika “gör om”-program. Jag sysslar inte med format, men det verkar som att fantasin hos formatförsäljarna börjar tryta.”

“hamlar”? Är det att vara eller inte vara – det är (media)frågan.

“Diskussionen om kopia kontra original vad gäller tv-format har blivit allt mer aktuellt ju populärare realitygenren blir. Frågan har varit uppe flera gånger under mässan, enligt Kanal 5s Johan Westman.

– Frågan är hur verkshöjd ska definieras.”

Verkshöjd? I Reality-genren? Snarare värkshöjd. Hur ont det gör att titta på skräpet…

(Dagens Media)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *