Heta högen

Tidningen Sälj&Marknadsföring listar Sveriges 100 viktigaste marknadsförare.

1. Richard Sjöberg, informationschef Coca-Cola 2. Maria Erixon, designer, Nudie Jeans 3. Thomas Areskoug, brand manager, V&S 4. Thommy Bindefeld, reklamchef, Indiska 5. Stefan Olander, europeisk reklamchef, Nike 6. Anna-Lotta Model, marknadsdirektör, GM Norden 7. Karin Rågsjö, informationssekreterare, Alkoholkommittén 8. Anne Thunman, projektledare för Alcro Designers, Alcro Färg 9. Karin Ahlström Jensen, informationschef, Öhrlings Pricewaterhouse Coopers 10. Michael Smirnoff, informationschef, Nokia 11. Ingrid Jonasson-Blank, marknadsdirektör, ICA 12. Nina Okmark, marknadschef, Ellen 13. Olav Ljösne, Shell, policy coordinator 14. Johan Axell, informationsdirektör, Naturvårdsverket 15. Birgitta Olsson-Tapper, kommunikationschef, Folksam 16. Anna Vegerfors, marknadsdirektör, Aftonbladet 17. Greger Hagelin, VD, We 18. Greg Varner, marknadschef, svenska Adidas 19. Marie Lindqvist, marknadschef Kolmården 20. Mikael Gordon-Solfors, vVD, Wallmans Nöjen 21. Erik Andersch, marknadschef, JC-koncernen 22. Christian Alçenius, VD, Futurelab 23. Karin Peterson, marknadschef, Skistar 24. Georg Kittel, varumärkesansvarig, Pågen 25. Staffan Slörner, Försvarsmakten 26. Håkan Sandman, marknadschef, Ikea 27. Bengt Möller, informationsdirektör, Vasakronan 28. Elisabeth Ström, vVD och ställföreträdande koncernchef, Posten 29. Björn Jutendahl, marknadschef, Volvo Personvagnar 30. Yngve Bergqvist, VD, Ishotellet 31. Ingela Stenson, verksamhetschef, Mjölkfrämjandet 32. Patrik Lundström, marknadschef, SBAB 33. Torbjörn Valfridsson, varumärkesansvarig, Sydkraft 34. Jessica Johansson, Sylvia.se 35. Göran Orre, informationsdirektör, Carlsberg 36. Maria Wengle, marknadschef, Scan 37. Björn Thärnström, antisvartjobbkampanjen, RSV 38. Ingvar Skeberg, AMF Pension 39. Jens Engström, försäljnings- och marknadsdirektör, OLW 40. Henrik Ziefelt, marknadschef, Citroën Sverige 41. Sara Kullgren, VD, Nokia Mobile Phones Skandinavien 42. Fredrik Hedlund, informationschef, Sweco 43. Anna Lilja, marknadsansvarig privatmarknad, Göteborgs-Posten 44. Anna Bergius, marknadsansvarig, Resfeber 45. Fredrik Hjelmqvist, VD, Pause Ljud & Bild 46. Lottie Knutson, informationsdirektör, Fritidsresor 47. Johan Ehrén, marknadschef, Forex 48. Tobias Osmund, marknadschef, Finnmer 49. Fredrik Berglund, VD, Tele 2 i Sverige 50. Christer Baldhagen, informationsdirektör, Länsförsäkringar 51. Ola Thorén, Mölnlycke Health Care 52. Peter Torstensson, Vice President Corporate Communications, Alfa Laval 53. Anna Bernsten, Vice President Corporate Communications, Assa Abloy 54. Lena Eklund, Head of Market Communication, Vodafone Sverige 55. Lena Stark, marknadschef, IBM 56. Carl Osvald, marknadsdirektör, RFSU 57. Rolf Degerlund, världens ende isteaterchef 58. Claes Tellman, informationschef, Svenska Spel 59. Marie Ehrling,VD, Telia Sverige 60. Roland Olsson, marknadsdirektör, OnOff 61. Kjell Eriksson, VD och ägare, Lulebuss 62. Thomas Jonsson, marknadschef, Stadium 63. Ulf Johansson, VD, UPC 64. Mikkel Berg, chef Marketing & Branding, IF 65. Fredrik Landahl, marknadschef, 3 66. Jörgen Andersson, marknadschef, H&M 67. Lars Hygrell, nybliven Country Brand Manager i Kanada, Saab 68. Anki Cedergren Borg, Global communication manager, SCA Hygiene Products 69. Anders Tillander, marknadschef, Telia Företag 70. Elisabet Thorén, produktchef, Pfizer 71. Lotta Lindquist, Sverigechef, Ryan Air 72. Jonas Welander, marknadschef, Milko 73. Cathrine Simonsson, marknadschef, KappAhl 74. Johanna Bengtsson, produktgruppchef, Arla 75. Mats Dahlquist, skandinavisk marknadschef, Apollo 76. Mats Wester, marknadsdirektör, Spendrups 77. Thomas Behring, marknadschef, Dressmann 78. Michael Persson, Director Market Communications, Absolut Vodka 79. Roger Nordström, reklamchef, Beijer Byggmaterial 80. Peter Hallerbäck, produktchef för Andningsväg, Astra Zeneca 81. Kai Sundström, kommunikationschef, Rädda Barnen 82. Magdalena Rohdin-Hurtig, marknadschef, SAS Sverige 83. Gösta Turefors, marknadschef, Nikon Svenska AB 84. Nina Westgerd, marknadschef, Däckia 85. Fredrik Thor/Per Bergkrantz, Systembolaget 86. Stefan Dinér, marknadschef, Fristads 87. Boris Lennerhov, VD, GE-kås i Ullared 88. Tommy Gullbo, marknadsdirektör, Hästens 89. Pernilla Wigren, VD, Falu rödfärg 90. Kjell Westerback, marknadschef, Dotcom Solution 91. Ingvild Falkenhaug, informationschef, Hörselskadades Riksförbund 92. Yvonne Borg, marknadschef, Bostream 93. Pauline LindWall, nordisk marknadschef, Nestlé 94. Bengta Hallberg, produktchef, SCA Hygiene Products 95. Filippa Knutsson, grundare och kreativ chef, Filippa K 96. Theodor Paues, Årets lobbyist, Svenskt Näringsliv 97. Björn Vingård, chefredaktör, Vi i Villa 98. Anders Forssten, marknadsche, Max Hamburgerrestauranger 99. Katarina Jordell, marknadschef, Glocalnet 100. Mikael Löfstedt, marknadsstrateg, Toyota.

(Dagens PS)

Alla listor är alltid subjektiva och den här verkar vara rätt märklig i fråga om viktning. Att Greger Hagelin på WE kommer så högt som sjuttonde visar i värsta fall att juryn räknar att den gamla sanningen “all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” gäller än. Och det måste vara lite surt för Blank att hamna så pass långt ner på listan trots att hon i flera år har köpt den mest omtalade reklamen. Indiskas reklamchef? Hallå liksom. Och Filippa nästan utanför listan. Och att flatsajten sylvia.se skulle vara värd en 34:e plats är för mig en gåta. Och att Theodor Paues hamnar på 96:e är en ren skymf. Däremot är det mycket kul att Pernilla Wigren på Falu Rödfärg kommer med på listan.
Och var är Micke Storåkers?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *