Playboyintervju ger Googles advokater hicka

Googles grundare ger Playboyintervju Google fortsätter att vara hett stoff i IT-världen. Diskussionen om deras intåg på Nasdaq-börsen har pågått i snart ett halvår. Dels är det ett oerhört starkt varumärke som är på gång in på aktiemarknaden, dels är det rent ekonomiskt en av de största aktiesläpp som gjorts på mycket länge. Och Google vore inte Google om de inte lyckades förbrylla aktiemarknadaden genom att välja att auktionera ut alla aktier till högstbjudande. Det vanliga vore att alla som var intresserade fick teckna sig för aktier och sedan delades de ut men inte Google.

Nu har Googles grundare Larry Page och Sergey Brin lyckats att ge företagets advokater och ekonomer dödsångest igen. De har ställt upp i en intervju i Playboy, något som idag inte räknas som någon tillgång i varumärkesbyggande och att marknadsföra ett aktiesläpp. (CNET News.com)

Det är ännu ett exempel på hur svårt det är för den traditionella nörden att möta den traditionella ekonomiska marknaden. För Page och Brin är en intervju i Playboy antagligen en större grej än att de skapat ett så stort värde som Google har i ekonomiska termer. När den ekonomiska marknaden faktiskt förstår det här kommer IT-branschen att bli en självklar del av helheten. Det är ungefär som att släppa in Metallica i en symfoniorkester. Det funkar om man inser att symfoniker inte är rockmusiker och vice versa.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *