30-sekundersgränsen är bruten

Digital-TV och TiVo (DVR) tvingar reklambranschen till nytänkande i TV-reklamen.

Det har funnits en branschordning där en reklamspot ska vara 30 sekunder alternativt femton sekunder. I vissa fall har man kunnat använda 30+15=45 sekunder och de riktigt stora elefanterna har någon gång vågat sig på hela minuten.

I och med att möjligheten nu finns att spola över reklamspottarna måste branschen hitta nya format och andra metoder för att sälja in produkter och varumärken. Produktplacering är inget nytt men kommer att bli än mer medvetet använt. En annan idé är att låta reklamspottar vara olika långa, utan regler som tidigare. Det är upp till programleverantören att fixa till reklampauserna.

Reklamfilmen har också blivit film när byråer producerar längre spottar med handling som ska få tittarna att stanna kvar på kanalen.
(The New York Times)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *