Reklam och produktplacering i spelen

Spelmarknaden måste förändras. Det är slutsatsen som många aktörer drar när de ser hur spelkonsumenternas demografi förändras. Fler och fler spelar spel och det är inte längre spelnördarna som regerar marknaden. Spelmarknaden delas upp mellan ‘casual’-spelare och ‘hardcoregamers’. De senare satsar mycket pengar både på spel och utrustning medan casual-spelaren tycker spelen är dyra. Det ökande spelandet och även en förändrad demografi av spelare, fler och fler unga kvinnor liksom att majoriteten av ‘hardcoregamers’ är över arton gör att spelmarknaden är ett media som inte kan ignoreras.

“Casual game players are not going to pay at the level a serious gamer would, but the production costs are a constant, and you have to augment that somehow,”

Gary Stein, senior analytiker på Jupiter Research.

Branschen inriktar sig mer på att skapa en betalningsform där reklam och produktplacering står för de största inkomsterna när det gäller nya spel. Problemet är hur man ska lyckas att mäta marknadsföringens impact utan att låta den ta över spelets essens. För mycket reklam innebär att spelaren tappar intresset.

Richard Skeen, Massive Inc., som försöker skapa ett system för att mäta marknadsföringen inuti spelen, säger:

“The numbers are there, the content is there, we just have to figure out how to package and sell it.”

The Rise of the Game Titans

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *