En onlinegudstjänst med avatarer

För många år sedan, när jag fortfarande var aktiv präst i Svenska kyrkan, diskuterade jag och några till på vilket sätt man skulle kunna bygga upp gudstjänster som utspelade sig på nätet. Det blev inte så mycket mer trots att en av oss hade tillgång till Bibelsajten.

I en av mina romaner som ligger påbörjade är huvudpersonen präst i en framtid där man loggar in via hjärnan och här är gudstjänsterna helt igenom virtuella och avatarer används för att skapa en närvaro. Döm om min förvåning när jag ser att företaget Ship of fools har skapat den virtuella kyrkan Church of fools där man använder just avatarer och RPG-formatet. Läs mer i
The New York Times och hos The Register

Tyvärr är det svårt att komma in i kyrkan eftersom den ofta är fylld så jag kan inte delge några personliga uppfattningar. Men jag kan se det här projektet som intressant även i marknadsföringsmässiga termer. Här finns möjligheten att bygga en sorts interaktiv sfär även när det gäller att sälja produkter: varför inte en shoppingmall där du kan gå runt med din avatar och titta på utbudet, testa saker interaktivt och få upplevelser i form av interaktion med andra som också är inne för att titta på produkterna.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *