Bilar bilar och bilar

PROGRESSIVT FRÅN TOYOTA
Toyotas FINE-S gjorde europadebut på bilmässan i Genève häromsistens. FINE-S är en konceptbil av det delikatare slaget, med futuristiska linjer och framförallt, bränsleceller istället för förbränningsmotor. De flesta konceptbilarna kommer som bekant aldrig i produktion, men i Toyotas fall hoppas vi på en skillnad. Den miljövänliga, tysta och starka bränslecellsmotorn kommer, om gud är god, att inom en överskådlig framtid sitta i alla nya bilmodeller (om inte myten som säger att oljebolagen köper upp alla idéer som hotar bensinen, är sann). (FutureLab)

DEMOKRATI MED FYRHJULSDRIFT
Med den något historieluddiga rubriken “Jeep har befriat människor sedan 1942”, marknadsförs nu bilfirmans allra exklusivaste modell, Jeep Grand Cherokee i svenska magasin. Bilden på annonsen visar förvisso en oskyldig flugfiskare, men texten under talar om helt andra ideal: “När du har ett mål. När du inte ger dig förrän du kommer dit. När du vet vad som krävs”. Ska man invadera ett land eller en kontinent, in the name of democracy offkås, så vill man ju köra ståndsmässigt. (FutureLab)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *