Screen the new gear

Nya skärmar och allt är alltid större än störst eller mindre än minst. Årets nykomling är verkligen de små skärmar som är till för att användas i bilen, företrädesvis inte för föraren utan för passagerare som tröttnat på att räkna bilar med X i nummerplåten utan vill se DVD under resan.
Även plasmaskärmarna börjar bli överkomliga för välbärgat vanligt folk även om de allra största fortfarande mer verkar vara till för företag som vill fixa skatten inför kommande år.

En liten konstig pryl är Vesuvio Sofa som Philips tagit fram tillsammans med designern Capellini. Den visar bilden i taket och ser ut som en soffkudde. Med wide-screenformat och DVD inbyggd behöver man inte ens leta efter fjärrkontrollen – och bara för $31k.

En kombination av OH-apparat och videoprojektor har också NEC tagit fram:

“At your age, you can’t get away with a magnifying glass and a jar of spiders anymore. The best show-and-tell sessions start with NEC’s DT20. The hi-res projector lets you view solid objects – whether seashells or computer chips – placed on its glass top. The blinding 2,800 lumens present images of the items at 1,024 x 768pixels.”

För övrigt handlar det mycket om flat screens och HDTV (vilket är fullkomligt ointressant för oss i Europa). Intressant är däremot de trådlösa tekniker för TV som kommer. Att kunna bära med sig TV:n lite varstans måste vara ett tecken på världens undergång. Och att Wired har frågat Paris Hilton om hennes favoritprylar inom TV och video…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *