Årets nördleksaker

Inget nytt år utan en massa märkliga grejer som är svårt att förstå vad man ska ha dem till: ta den Lilla Biogenetiker-boxen. Extrahera DNA redan som nioåring. Eller varför inte det här som jag inte ens fattar:

“To map the peas’ DNA, Dr. F needs to whip up a sort of conductive Jell-O made from TBE buffer and agarose powder. The gel goes into a battery-operated electrophoresis chamber, where it’s poked with a tool to make divots for the harvested genes. The molecules are transferred with a pipette. A zap of electricity sends the molecules – which are negatively charged – moving through the gel.”

Nåt jag däremot fattar är den jättebil med radiostyrning och som går på bensin och med en liten touch nitroglycerin för den extra kicken. Varför inte förbättra nån film som du tycker saknar det där lilla extra – sätt in dig själv i bilden.

Det mest surrealistiska är nog kanske ändå Airvortex som handlar om att busa med sina polare genom att skapa en virvelvind runt dem. (Wired Toys)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *