Tonårsgenerationen större än någonsin

I en global översikt kan man se att den demografiska kurvan har fått en ovanligt stor kulle på barn och unga upp till 25 år. Närapå hälften av jordens befolkning är under 25 och det innebär både möjligheter och faror. Om dessa unga får chansen till hälsa och utbildning kommer man se en utveckling av ekonomin utan motstycke när de blir äldre.

Men som FN, som står för rapporten, påpekar så måste regeringar och det globala samfundet se till att dessa möjligheter ges till de unga eftersom de är i riskzonen när det gäller HIV och AIDS liksom en tidig utslagning om de inte får möjlighet att utbilda sig. (New Scientist)

Läs också en intressant rapport från Euro RSCG Worldwide som handlar om tonåringars makt när det gäller varumärken och teknologisk framväxt: brandchannel.com – The power of teens

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *