Telia samlar sig hos Storåkers

Telia har valt att lägga all sin kommunikation mot marknaden hos Storåkers McCann. Det innebär att Grey och ANR.BBDO förlorar B2C-delarna och Sandberg Trygg förlorar Telias B2B-reklam. Michael Storåkers säger att: “Telia är ett varumärke och det ska finnas en plattform för hur man ska tala med kunder oavsett om kunden är företagare eller privatperson. Uppdelningen mellan privat och företag är inte intressant.” (Dagens Media).

Dock menar de byråer som förlorat Telia att det inte gör något. Det är inga stora konton enligt Grey och ANR.BBDO och även Sandberg Trygg menar att det inte är hela världen.

Tro på det den som vill. (Dagens Media)
Telia råkar bara vara Nordens största reklamköpare med en miljard i reklaminköp per år. Läs också artikeln i Resumé.

Om man orkar gå igenom alla mer eller mindre skitnödiga kommentarer så kan man börja ana vissa saker när det gäller byråernas ställning. De stora är alltför stora och det finns saker som uppenbarligen inte kommit fram i ljuset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *