Att göra det oväntade

Marimekko har gjort en ‘brand stretching’ som heter duga. Tillsammans med en finsk TV-tillverkare har man valt att låta Marimekkos mönster bli TVns design.

The role of television in interior decoration is becoming more prominent. A Marimekko television provides a new kind of component for the interior design. It combines Turku TV Operations Ltd’s latest knowledge in TV technology with Marimekko’s exclusive design. Modern designer televisions meet the demands of digital era…”.

Genom att låta TVn bli en del av den genomtänkta designen i inredningen ska uppenbarligen Marimekko vinna marknadsandelar. (Marimekko pressrelease).

Problemet är att man både skapat TV-apparater med de typiska Marimekko-mönstren men också en linje där jag inte kan se någon större skillnad på Marimekko-apparaterna och vilken som helst annan apparat från Sony, Thomson eller Philips. Visserligen är de numrerade och har därför en viss unik status genom Limited Edition-trendenmen det innebär ändå att man utsätter sitt varumärke för stora påfrestningar. Om jag kan köpa en svart TV utan att betala extra för att det är en MarimekkoTV (vilket inte syns) gör man nog det. Om jag däremot känner för att låta TVn blomma ut är de specialdesignade TV-apparaterna perfekta.

Tack Essa för tipset!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *