Den nya tidens mentometer

ITV som arbetar för att få fram standarder för Interaktiv TV och att ge oss digitalboxar och pc-TV i varje vardagsrum har skapat ett system där man kan använda en tryckkänslig skärm för att interagera med TV-programmet. (ITVStandards)

Helt klart en trend att räkna med. Man kan tänka sig att Vem kan bli miljonär ger en livlina som är TV-publiken, eller att man kör vissa frågesportprogram som interaktiva – helt enkelt så spelar man hemma i TV-soffan och till slut är det bara en kvar i tävlingen. Filmer kan på ett helt annat sätt ges en interaktiv omramning liksom att debattprogrammen kommer att kunna känna av en mer heterogen opinion. Reklamen då? Jodå, dels kan man tänka sig ett sätt att kunna beställa prov av det som görs reklam för, eller tävlingar som numera mest finns i butiker kan ta steget fullt ut i etern. Detta tillsammans med time-shifting (att kunna se ett program när man vill) och en mer diversierad TV-marknad med pay-per-view eller reklam som är mer individuellt anpassad kommer att göra reklammarknaden annorlunda. Det kommer att kräva både fantasi, kreativitet och framförallt att våga vara bland de första att testa det.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *