Amerikanska reklambranschen gjorde plusresultat

I Advertising Ages sextionde byrårapport visar amerikanska reklambranschen (inkl. mediabyråer) en ökad inkomst på 3,7% motsvarande nästan elva miljarder dollar. Av dessa miljarder är en och en halv miljard mediabyråernas intäkter. Ad Age räknar på 457 reklambyråer och de flesta av dessa har också kampanjer och byråer globalt och den intäkten ökade med nästan fem procent till $20,54 miljarder.

Bäst av nätverken är Omnicom Group som ökade sina globala intäkter med 14,4%, intäktsökningarna var 20% utanför USA medan 10,2% i själva landet. Nätverken BBDO, DDB och TBWA ökade 9,2% inom USA och 18,2% globalt. Publicis fick däremot in nästan fyra och en halv miljard dollar och hamnade på fjärde plats.

Av de byrånätverk som inte har sitt säte i USA höll Dentsu täten åter igen och ökade sina intäkter med 29,2%. Omnicom BBDO Worldwide gick om Interpublicis McCann som gjorde en mer modest uppgång på 3,7% till 1,22 miljarder dollar. BBDO ökade däremot 16,4% men intäkten var bara 1,24 miljarder dollar.

Bästa byrå inom den amerikanska delen av branschen är J. Walter Thompson med nästan $456 miljoner i intäkt. Tvåa var Leo Burnett Worldwide med $404 miljoner i intäkt. (Ad Age)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *