Svenska PR-företagen går ännu en match mot Precis

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är bra stolligt att ha två branschorganisationer som öppet konkurrerar med varandra… Precis och Svenska PR-företagen kan själva inte förklara varför utan det hela har utvecklat sig till en envig. I ett litet land som Sverige. (Dagens Media)

Tidigare postningar:
Två branschföreningar dålig PR och Svenska PR-företagen cyklar vilse. Björn Mellstrand på JMW menar att det är vettigare att försöka att samla såväl reklam- som PR-företag inom Reklamförbundet: Oväntat medhåll för Reklamförbundet.

Det har varit en kombat runt PR-branschen även på Pressklubben, om hur PR-branschen granskas av medierna. Karin Jansson, Rolf van den Brink och Viggo Cavling drabbade samman och förklarade hur trista PR-människor är. Sen utvecklade det hela uppenbarligen till en privat uppgörelse mellan RvdB och Vigs…

Karin menade att branschen var full av tråkiga och rädda människor som inte kan leverera ett vettigt citat. Om hon någon gång bad om en kommentar från en PR-konsult så fick hon bara tillbaka floskler, vilket gjorde att hon tappade sugen och inte ville kontakta den personen mer.

(JMW Kommunikation)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *