Kvalitet hos Donkan

McDonald’s satsar på att marknadsföra sin kvalitet i sin nya kampanj som startar nästa vecka. Företaget möter kritik genom att berätta om den minituösa kvalitetskontroll deras mat genomgår innan den landar i magen på konsumenten. J.C. Gonzalez-Mendez, VD för amerikanska McDonalds logistik menar att kritiken mot företaget beror på deras storlek:

“Because we are the biggest and the best, some people like to take shots at us.”

Varumärkesgurun och strategimästaren Jack Trout menar att det är en genomtänkt strategisk ompositionering. Det kommer inte att omvända motståndarna men ge barnfamiljerna incitament för att fortsätta att nyttja företagets tjänster och produkter.

Förutom att berätta om allt företaget gör kommer också deras sajt att få en möjlighet att spåra varifrån varje enskild ingrediens kommer ifrån. (Food Inc. – MSNBC.com)

Ungefär samma baktanke som det svenska eventet McDonald’s genomförde i helgen med guidade visningar av restaurangernas kök.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *