Adidas köper Rbk?

I kampen om andraplatsen bakom Nike har Adidas-Salomon kanske hittat en väg att gå – att köpa upp konkurrenten Reebok. Tre miljarder är det pris som diskuterats och det skulle innebära att Adidas vinner kampen om andraplatsen på den amerikanska marknaden som nu är jämt skägg mellan Adidas, Reebok och New Balance. (SvD)

Reebok har tagit rejäla kliv framåt och bland annat tagit bort sina vokaler i varumärkesnamnet. Frågan är vad som händer med varumärket Rbk om Adidas köper upp det – det mest sannolika är att det försvinner vilket å andra sidan vore både synd och ett slöseri med de pengar som lagts ned i imagebyggandet.

Tidigare postningar om Reebok:
Researcher » Me Too – ändå nöjda
Researcher » Wear The Vector

Affären är klar enligt DN. Prislappen är 3,1 miljarder euro.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *