Småväxt kritik

De motkampanjer (#1 och #2) som 3 kört har fått kritik från RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar. För Dagens Media berättar förbundsordföranden Agntetha Mbuyamba (nej, jag har inte stavat fel…):

“Våra medlemmar har reagerat starkt på bilden där Bill står med dumstruten i skamvrån. Bilden är kränkande och pekar på ett olyckligt sätt ut kortväxta människor som opålitliga syndare”.

Det är bara 3 som får kritik. Det faktum att hela kampanjen bygger på de bilder som Tele2.Comviq kör i sina kampanjer verkar vara ointressant:

“…inga medlemmar har hört av sig gällande Tele 2s reklam. Bill i deras filmer franstår ändå som en stark person medan lille bill i Trereklamen får en dumstut på huvudet.”

(Tipsat av Ad-rag)

Man blir så trött. Det är så svenskt, så idiotiskt enögt att man undrar om rörelsehindret är det enda hindret. Hela kampanjen bygger på Tele2.Comviqs kampanj och att skilja dem som RBU gör är fånigt. Min personliga åsikt är att föreningar som RBU och liknande skulle tjäna mer på att inte gå i strid så fort de anser sig det minsta kränkta utan välja sina fajter. Det här är reklam, det är med glimten i ögat. Människor har glömt det viktiga i att först fundera varför man känner sig kränkt och sedan kanske anklaga någon annan.

Related Posts

2 thoughts on “Småväxt kritik

  1. Heppen

    Inte bara där kan man hitta dessa protester mot ‘kränkningar’. Om en reklam skulle innehålla delar som kan tolkas rasistisk(proWhite) så blir det oftast ett ruskigt liv även från personer som inte är av den etningska grupp som skulle kunna känna sig kränkta. Men reklam med ett kanske direkt proBlack rasistiska uttalanden går ofta helt obehindrade igenom den moraliska censuren.

    Lite bredare acceptans skulle vara önskvärt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *