Ny sorts chipsreklam

Pringles tänker använda sina produkter som reklamplats. Det är en rätt stor yta som ännu inte exploaterats. Det vore kanske inte en så udda idé om man valde att använda chipsens yta för att föra fram sitt eget varumärke men genom den nya tekniken planerar Proctor & Gamble att sälja reklamplatserna till andra företag. Steve Mallas sätter det i sin kontext.

“The link between consumer staples and advertising is not new, but I think the idea of utilizing actual Pringle crisps to target specific demographics as well as mass-market audiences is one that could be leveraged down the line to supply incremental value for the brand.”

(Fool.com //Tips från Ad-rag)

Andra ytor som exploaterats för reklambudskap är pizzakartonger men också pengar, även om Riksbanken gick i taket när de fick se “Fly Me”:s kampanj påklistrad på enkronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *