“Vår reklam är vital”

ICA släpper siffror som visar på hur bra deras TV-reklam har gått. Efter ramaskriet över att ICA fick Guldägg för tredje året i rad för samma koncept vill nu företaget visa hur de reklamfilmer som de producerat faktiskt har gått.

År 2003 låg varumärkeskopplingen till filmerna på 97 procent. Det kan jämföras med år 2000, då Icas filmer hade en varumärkeskoppling på 46 procent. Filmernas omtycknadsgrad har i sin tur ökat från 16 procent 2000 till 63 procent år 2003. (Dagens Media)

ICA går egentligen rakt i fällan. De vill försöka bevisa att de är värda ett guldägg – ett pris som ges till bästa kreativa reklamen – och visar på effekten av reklamen. Priset handlar inte om det. Alltså bevisar ICA istället att Sydow m fl har rätt: Guldägget är i kris.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *