Los Angeles sponsras av företag

Precis som New York och deras $100 miljoners deal med Snapple kommer nu Los Angeles att sälja ut sponsorsplatser till företag. Redan nu står Viacom för busskurer och liknande i staden. Och man är öppen för allt från ett officiellt “vatten” till allt som behövs till det kända LAPD.

Att bli sponsrad är en stark trend för många städer i USA: förutom New York har också Las Vegas en deal med Nextel Communications för att sponsra deras monorail, San Diego har dealar med Verizon, PepsiCo och GM.

Diskussionen är hög och kritiken är stor mot att sälja ut det allmänna. “The big argument is governments are selling out,” he said. “They have to be very selective about what venues they sell and to whom. They can’t sell City Hall.” William Chipps, senior editor av IEG Sponsorship Report. (Ad Age)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *