Ruby årets nykomling

Prestigetävlingen, Sveriges tidnings-“Oscar”, har avgjorts med stor baluns (Peppe Engberg citerar en av sina kompisar: “Dör det ingen i den branschen?” Dagens PS).

Tidskriftsdagen med närmare 600 deltagare fick se Sportmagasinet S på pris som årets populärpress, Affärsvärlden vann både i fackpresskategorin och Nya Medier med afv.se. AD-priset gick till Naddermeier & Wessel som gör BON och Martina Haag, Elle och Mama, fick årets krönikörpriset (utsedd av nämnda Engberg, Linda Skugge och Lasse Anrell!). Medierådgivare för året blev Thomas Juréhn på Mediaedge CIA.

De tunga priserna – medierookie och årets journalist blev Lawen Mohtadi som är redaktör på Mana respektive Christer Berglund, gossen ruda inom frilansarna.

En av de priser som antagligen kommer att diskuteras hela året är att shoppingtidningen Ruby fick årets nykomling – många menar att tidningen är en nästintill fullständig ripoff från Lucky, en amerikansk föregångare inom hårt nischade tidsskrifter.
(Dagens Media)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *