Efterlängtad, förväntad eller förskräckande comeback

Kabling! sa det i min epostbox och jag rasslade iväg till 99Reklam (numera Bold.se) och fick där nyheten till livs: att Peppe, Bengt Uggla och Pontus är tillbaka. Dagens PS heter deras nya projekt som följer ungefär samma intressanta inriktning som deras tidigare tidningar Vision och FinansVision hade: uppkäftigt, korsbefruktande och hellre en vision för mycket än en förväntad trygghet. Tanken är att erbjuda en affärstidning på webben som uppdateras dygnet runt och länkar direkt till källorna. De kör lo-fi, istället för att anställa “monkeys” som skriver om nyheter väljer man att länka direkt, frilansande journalister och krönikörer står för originaltexter; och allt sköts från Ugglas villa på Lidingö och de räknar med att nå breakeven till jul.

“Jag pratade med Mats Hellström om det där på invigningen av TIME-veckan i torsdags (jodå, den finns kvar). Han tyckte att jag var defensiv som pratade om framtiden.
”Det är nu det händer”, påpekade han.
Jag sa att mitt perspektiv på framtid relativt sett var rättkort, och att jag alltid betraktat mig som varande i framtiden redan.
Han sa att det fanns mycket att göra för att få fart på Stockholm och konjunkturen.
”Skapa en vision”, föreslog jag.”

ur Pontus Schultz’ (fd Forsström) krönika

Det är sånt här man saknat. De halsbrytande teorierna, de annorlunda perspektiven. Affärsnyheter från de stora nyhetsförmedlarna men också från “golvet”. Liksom att inte bara stirra sig blind på “affärer” som ett smalt eget koncept utan ta det breda greppet.
För många är det nog förskräckligt – få publicister har fått löpa ett så konstant gatlopp som Peppe Engberg och Pontus Forsström (numera Schultz). Och varje gång reser de sig på nio, skakar av sig dammet och går i clinch igen. Jag gillar upplägget där någon faktiskt läser och gör en nyhetsvärdering av de medier som man vet är viktiga men inte hinner med. Att sajten är ful som stryk får man leva med. Något jag dock kan skönja som ett smärre problem är det faktum att det kan komma en förändrad upphovsrättslag där djuplänkning kan bryta mot upphovsrätten. Fast det återstår att se. (Dagens Media och Resumé)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *