Internet är den viktigaste informationsbäraren

“The Internet has surpassed all other major information sources in importance after only about eight years as a generally available communications tool,” Jeffrey Cole, director of the UCLA Center for Communications Policy.

I en undersökning om vilka medier som människor använder mest som informationsbärare har Internet gått om alla andra medier; 61,1 procent av de tvåtusen som svarade menar att deras primära källa till information är just nätet. ¨
Däremot kommer bara Internet på femte plats när det gäller underhållning: TV rankades högst för att sedan följas av böcker och sedan kom radio och mer underhållande än Internet var även tidningar. Undersökningen visar att Internetanvändare däremot minskar sitt TV-tittande med åtminstone en timme per vecka. (CNet News).

Undersökningen ger intressanta tankar: Internet, som företrädesvis är ett textbaserat medium hamnar också på ungefär samma plats som andra textbaserade medier när det gäller att hämta information respektive för underhållning. Anmärkningsvärt är radions usla ställning både som informationsbärare såväl som underhållningskanal. Det kan vara en förklaring av den markanta nedgången i reklamradions räckvidd och annonsförsäljning. Radion inte längre fungerar som ett medvetet medium: det är något som låter i bakgrunden. Det innebär att man måste använda andra verktyg för att slå hål på bruset i radio som reklamskapare. Mitt tips är: tystnad.

“We have capabilities, we have organizations; we do not yet have an elaborated strategy, doctrine, procedures,” said Richard A. Clarke, who last week resigned as special adviser to the president on cyberspace security.

(TechNews.com)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *