Är Batteri tjuvar?

Onekligen så är vissa saker märkliga runt det faktum att utbildningsföretaget Batteri Kommunikation visar sig använda ett antal texter från Lotten Bergman och hennes man respektive ett helt kursbrev som sägs vara skapat av hennes far Per Stenson.

Ingen av dem har på något sätt gett tillåtelse, fått betalt eller på annat sätt haft samarbete med företaget.
Christer Wiklander har numera bett om ursäkt. Problemet är väl att skadan redan är skedd.

Det är intressant eftersom mer och mer dyker upp på bloggar och därför är enkelt att “låna”. Och det finns två skolor som här kanske har stött ihop: den skola där man anser att allt är fritt att låna, citera och sno utan att nämna källan. Och en: vilken kanske Lotten (och jag i mångt och mycket) tillhör, som snarare kan sägas vara en mer akademiskt skolad del där citerande, lånande och liknande sker utifrån källhänvisningar.

Dagens Media tar upp det hela och Wiklander gör en god och stor pudel i kommentarerna. Men puckon i branschen fattar inte det utan ger sig på Lotten. Fan, såna här gånger vore det läge för lite traditionell nedmejning av idioter.

Related Posts

One thought on “Är Batteri tjuvar?

  1. Fredo

    Den senaste veckan har två gymnasieelever lånat en text från min blogg som handlar om att befinna sig mellan dröm och verklighet. I det fallet kände jag att det kvittar om de källhänvisar eller inte, men jag bad dem göra det. Det är ju inte utan att man blir lite smickrad. : ) Det är mer allvarligt när man läser om vad Batteri gör. Om inte kriminellt.

    Fredo’s last blog post..Think small. Not.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *