Effektiva annonser i rich media-format

En studie av Dynamic Logic visar på hur man bör optimera en marknadsföring med hjälp av sk “rich media”. För det är inte den heliga graal som webb-byråerna ibland tenderar att vilja påskina – inte om man missar att göra sin hemläxa:

 1. Den måste fungera även utan ljud
 2. Often it wasn’t clear what exactly was being advertised and marketers may not have considered that many people don’t turn on the sound on their computers — meaning that a punch line or catchy jingle wouldn’t register with all viewers.

 3. Varumärket i centrum
 4. While a funny, brand-irrelevant spot might fly in the Super Bowl, it certainly doesn’t bear well for making an impact online.

 5. Interaktiviteten – länkar till annat innehåll
 6. A food marketer might, for example, link to nutritional information, coupons or a social-media-inspired recipe-sharing site.

  Till sist: integrationen:

 7. En statisk annons användes tillsammans med videoannonsen
 8. On a site, an ad (of any kind) is always in competition with the site itself.

 9. Igenkänning och koppling till marknadsföring via andra media

Och word-of-the-wise från kommentarerna till Ad Age-artikeln:

The rule applies to all communications – online video, print, outdoor – they need to be deeply relevant and conected to the brand. How effective is it to have the consumer think or say: “I saw that funny ad, really great – had those two guys – think it was selling computers – one guy’s got glasses…really funny.”

(Advertising Age via Lost Remote TV Blog)

Lär vi oss aldrig?!

Related Posts

One thought on “Effektiva annonser i rich media-format

 1. Dabitch

  Tydligen inte. Ibland undrar jag om det inte är p.g.a ‘the high burn-rate’ vi har på folk i branschen. Om kreatörer et al inte sadlar om, eller förpassas till ‘gamlinghögen’ då branschen är smått åldersdiskriminerande så lägger en hel del bara av efter att ha tröttnat på slit utan belöning. Varje år skördas nya större grupper av studenter som kan jobba gratis för lite glory. Accumelerad kunskap försvinner ned i hissen på väg mot grönare gräs. *suck*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *