Kallt kaffe en succé i Sverige

Att sälja kallt kaffe i Sverige. Och öka försäljningen med 30 % på några månader. Att peta ut Kraft och Löfbergs från hyllorna. Det är vad Emmi gjort med sina triangelformade koppar av kallt gott kaffe.

Tricket är lanseringsmixen. Timingen är otroligt viktig och att handeln kan lita på att vi arbetar enligt vår handlingsplan. Vi lät ingenting störa lanseringsplanen. Det är annars lätt att man ändrar strategi och man får motgångar och det tror jag handeln uppskattar.

(OMD nyhetsbrev)

En intressant artikel utifrån det faktum att kallt kaffe knappast känns som det första man skulle satsa på gentemot svenska konsumenter – inte utifrån en sorts kulturell analys. Och det är kanske ett av problemen som många analytiker bär på – att man ser för mycket på en sorts traditionell kultur istället för att ligga i framkanten och prognosticera vad som kan tänkas komma.

Related Posts

2 thoughts on “Kallt kaffe en succé i Sverige

  1. Pingback: Beta Alfa 2.0 » Det kalla kaffet med länkdopp är serverat

  2. Dabitch

    Det är lustigt – när jag bodde i S.F. Var jag störtförtjust i kallt kaffe och drog iväg till Japanska supermarkets stup i kvarten för att lyxa mig med exotiska varianter. (balla aluminumburkar hjälpte ju att kränga kaffet till mig). Strax senare dök Starbucks kalla kaffe upp i vanliga supermarkets och snart har alla länder kallt kaffe – fast oftare såld i glas eller plast snarare än burk. Det förvånar mig inte att det nått Sverige, men det är lite trist att just aluminumburk-varianterna är färre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *