Buzz inte mogen?

Coca Cola har fått på pälsen efter att några buzzbyråer spammat norska diskussionsforum med stealth-aktig reklam. Norska Coca Cola pudlar vilt:

Vi har köpt en rad marknadsföringstjänster, och använt oss av en del reklambyråer som är specialiserade på att nå män i 20- till 24-årsåldern. Men vi har lagt märke till att de blivit lite provocerade av det här, så det kommer vi att ta hänsyn till nästa gång vi ska köra en kampanj och nästa gång vi använder oss av en byrå.

(Expressen.se)

Oops. Ännu ett bevis på att buzz marketing inte är speciellt mogen.

Related Posts

4 thoughts on “Buzz inte mogen?

 1. wille

  Tycker att du missar här då det det coca-colas byråer i norge verkar ha gjort är att länka till kampanjer under falska förespeglingar.

  Det skulle jag vilja säga faller under kategorin “spam” och inte “buzz”. En rätt stor skillnad om du frågar mig och man ska inte blanda ihop dessa två.

  Rätta mig gärna om du tycker att har fel. :)

 2. Admin Researcher Post author

  Det är därför första meningen innehåller ordet spammat :)

  Samtidigt är det antagligen tänkt att vara en buzzkampanj. Spam är mer eller mindre autogenererat. Det här verkar vara personer som lagt in reella inlägg och använt sig av en stealth-artad buzz-metod. Alltså under falska förespeglingar om att länken handlar om just det som de tidigare skrivit om. Som den antagligen gör om man tolkar den så.

  Men allt är gränsdragningar. Spam, dålig buzz – allt beror på tolkningen.

 3. sofia

  Yodla, Buzzador, BuzzParadise.. Nu finns det en till buzzbyrå, BuzzScout. Behövs det verkligen en till? Måste säga att jag gillar deras koncept, verkar vara de enda som vill ha en image, scouts honour osv, men de verkar ändå fungera som alla de andra. Jag antar att de alla kommer fungera som reklambyråer, ett företag kan ju inte sköta alla kampanjer.

  Buzz är nog inget moget än, men med fler firmor ökar konkurrensen och kvaliteten ökar väl i takt med det, det får man hoppas iallafall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *