Rätten till sin egen kropp

Historien om kvinnan som fick se sin mage på reklampelare och internet är intressant. Enligt både tingsrätt och hovrätt är inte kvinnan möjlig att identifiera via bilderna och därför anses inte företaget, Plastikkirururgicentrum i Malmö, ha brutit mot hennes integritet och att marknadsföringen är ok. Kvinnan hävdar att hon endast gett tillåtelse att bilderna skulle användas i forskning. (Expressen)

Jag tycker att det inte är ett vettigt domslut. Och fr a har marknadsförarna bakom kampanjen gjort ett grovt felsteg genom att inte bry sig om att ha klart med “modellen”. Tyvärr handlar det antingen om ignorans hos företaget som gett bilder till sin reklambyrå eller också snålhet från byråns sida – att inte kolla så att personen ifråga faktiskt ger sin tillåtelse att visa sin mage.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *