Galna krascher men tråkigt upplägg

Jag satt och testade runt lite på nya Jettasajten och början, där det handlade om att designa sin egen bil kändes “det här gjorde ju Volvo för flera år sen”. Ok, då handlade det mest om att byta färg och fälgar men ändå – själva idén känns knappast nydanande.

Däremot är “Watch Safe Happen” onekligen lätt surrealistiskt. Kolla din dyra bil (jag lyckades piffa upp bilen till trettientusen dollares) krascha med mer eller mindre galna föremål. Välgjord animation och humorn känns såklart CP+B. En fortsättning på deras reklamfilm “Safe Happens“. Och då inser jag att det är rätt bright själva upplägget: att låta en $31k Jetta kraschas mot diverse föremål är riktigt… galet. Frågan är: säljer det? Egentligen?

Ett problem är att Jetta försöker att vara individuellt customizing men samtidigt har man fastnat i “paket”-tänkandet vilket gör att vissa saker inte går att välja utan att välja bort något annat. Det bilföretag som lyckas att slita sig loss från “pakettänkandet” kommer att bli det bilföretag som får flest early adopters att gilla märket.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *