Studentköp fortsätter

En undersökning gjord av Handels i Göteborg visar att studenter är en komplex grupp med stora variationer i sina köpvanor, och de shoppar gärna men är inte speciellt trogna varken till affärer eller varumärken. Uppsatsen visar också på en ologik i deras komplexitet: att de gärna kan tänka sig att kolla upp priserna på en vara, titta på varan i affären men sedan beställa den så billigt som möjligt (oftast via nätet). Samtidigt – om en vara eller tjänst säljs med “studentrabatt” är det vanligt att en student inte kollar upp priset på samma sätt.

Det intressanta är att deras köpmönster kan man förvänta fortsätter även efter studierna vilket innebär att det kommer att bli mer och mer invecklat att skapa hållbara relationer mellan konsument och produkt, affär eller varumärke. (Supermarket)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *