Trender inom e-handel

Web Service Awards/E-handelskammaren:

90 % 16-44 Internetanvändare. 36 % använder för e-handel. E-handlare är mellan 16-34 åringar med liten övervikt för män. Mest resor och logi, kläder, filmer och musik. Företag använder webb för att marknadsföra varor och tjänster – produktkataloger och service och support. Enligt Web Service Awards undersökning visar att 38 % av företagarna fortfarande anser att webben är informationsdrivande. 45 % av SBABs försäljning är via nätet – något som inte är så känt och kan vara förvånande. 84 % av alla lånelöften går via webben. Webben har gått från produktionsdrivande till affärsdrivande.

E-handelsföretag är enligt WebServiceIndex bra på det de gör. De kan vara bra att titta på utifrån allmän benchmarking för webbutveckling.
20 % anser att svarstiderna är alltför dåliga när det gäller svar på e-post. Svarskvaliteten är också problematisk. De stora problemen handlar om dålig horisontell information – om mail går vidare in i organisationen finns det sällan en funktion att avisera detta till frågeställaren. Det innebär att man förlorar möjligheten till att skapa relation. Support och service är fortfarande höga negativa siffror från kund. Fr a klagomålshanteringen verkar ligga efter.

Nyckelfaktorer:

 • lätt att hitta (struktur, dynamisk sökningsfunktion).
 • informationen anpassad och enkel att förstå
 • kontaktmöjligheter och vettiga svarstider
 • beskrivning och prisvärdhet
 • bestälningsinformation och möjligheter till olika beställningsmetoder
 • betalningsinformation och trygghet, säkerhet för e-handel
 • leveranssätt och logistiskt ordning.

Related Posts

3 thoughts on “Trender inom e-handel

 1. Pingback: Beta Alfa 2.0 » E-handlarens pusselbitar

 2. RS

  Ser ut som om du varit på den webbdagarna idag? Jag är anmäld dit men fick förhinder idag. Hoppas hinna dit i morgon i alla fall.

 3. N|. Post author

  Alldeles riktigt. Ta med dig en dator – de har öppet WiFi – jag sitter där och skriver just nu.
  Själv åker jag tyvärr hem ikväll redan – jag var inbjuden som föredragshållare och glömde kolla vad för kul det var imorgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *