Nya intressanta bundles från Adobe

Adobes köp av Macromedia skapar helt nya möjligheter till att köpa paket. Adobe har nu släppt två av de tre paketen inriktade mot reklam-, och designers:
Adobe Web Bundle innehåller dels programmen i Creative Suite 2 Premium (Photoshop, Illustrator, InDesign, GoLive, Acrobat 7.0 Professional, Version Cue, Adobe Bridge, Adobe Stock Photos) men också de gamla Macromediaprogrammen Dreamweaver, Flash Professional 8, Fireworks, Contribute 3, FlashPaper 2.
Adobe Design Bundle är “gamla” CS 2 Premium men innehåller också Flash-applikationen.
Adobe Video Bundle släpps först nästa år och innehåller då Adobes applikationer för videobearbetning plus Flash Pro (exakta innehållet har företaget inte bestämt).

(Mikrodatorn)

De flesta kommer antagligen att köpa Web Bundle, men det känns som många program som gör samma sak. Jag trodde att GoLive skulle försvinna i och med att Adobe nu fick möjligheten att sälja webbdesignerns nästintill generiska applikation Dreamweaver. Även om Fireworks gör andra saker än Photoshop är det rätt få som inte klarat av samma saker med bara Photoshop.
Intressant är däremot att Adobe insett Flash-formatets styrka även bland “vanliga” designers. Från att ha varit ett riktigt kodarprogram kommer det nu mer och mer att bli en självklar del av varje designers verktygslåda.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *