Boken snobbfaktor?

– Böckerna och bokhyllan börjar bli lika viktiga som kläder för att visa status, är slutsatsen i studien som genomförts gemensamt av brittiska Airports Authority och en resesajt. Speciellt gäller det böcker som nominerats till eller vunnit olika prestigefyllda pris.

(SvD)

Om man som undertecknad umgåtts i svartklädda sällskap (och då menar jag inte mina fd kollegor inom ämbetet) känns det knappast som något nytt…

Related Posts

One thought on “Boken snobbfaktor?

  1. Åsa

    Jag har inte umgåtts speciellt mycket med någon svartklädd grupp, men tycker inte heller att det verkar vara någon nyhet.

    Uttalandet om en novellsamling som “Inte något man vill skylta med att man läser på ett café i Lund” tycker jag säger en del. Och det är ingen ny kommentar. Varför skulle förresten inte böcker vara statusprylar, visa samhörighet när så många andra prylar gör det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *