Söndagslänkar v.33

Kul och utmanande. Försök själv att med ord förklara en bild som du ännu inte tagit. Som kreatörer vet vi iofs att det är något man alltid får försöka göra när fotojobb ska göras. På Unphotographable: a text account of pictures missed kan man inspireras till nya orala experiment.

Resväskor är sällan vare sig snygga eller ens funktionella. Men HENK – No Suitcase är både och. Själv skulle jag gärna se en HENK-laptopväska. (via EvanCool Hunting)

Boing Boing tipsar om reklamjinglar från reklamens ungdom: Hot Spots – commercial jingles 1950s-1970s

Utställningen Workshopped som samlar lovande designers från downunder finns ett antal oerhört läckra möbler som Parker HutchinsonCool Hunting hittat. Den jag tokälskar är Simon Anchers Chocoholic-soffa:

Chocoholic is a generous three-seater couch, with a low back and wide armrests. Unlike most couches in the market place, Chocoholic is predominately solid timber. Made from 35mm x 200mm Blackwood boards the couch has an inherent weight and volume, however a softening of the edges and rounding off of corners, reducers the visual mass. The seating component floats off the ground supported by the boxlike forms at either end.

Snälla Eva, kan jag inte få en sån på mitt rum? :)

Jack Cheng har hittat flera konstnärer som använder Post-it-lappar som material: Post-it Decor

Hos Non-Format finns en massa design- och formgivningsgodis. Non-Format har bland annat stått för ad-skapet i tidningen Wire (inte Wired). Det är, för att tala klarspråk, jävligt snyggt! (tips från den alltid lika pålitliga sidan Cool Hunting)

Inte nog att det är snyggt – det är spelbart också: Opus Table Football (via Prylfeber)

I ämnet industridesign brukar det sällan vara några innovationer men FoodLoop är det. En liten plaststrap som håller ihop mat även under tillagning. Snyggt är kanske att ta i men det är funktionellt och svarar på ett starkt behov av att slippa använda sunkiga snören som kan ta eld eller i allmänet ser jäkligt oaptitliga ut. (via Cool Hunting)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *