Läskfabrikörerna stämmer i bäcken

De första uppoffringarna i den upphettade debatten om feta barn börjar nu göras. Samarbetsorganet för amerikanska läsktillverkare har valt att föregå eventuella lagförslag genom att sätta en strikt policy för vilka drycker som får säljas i de läskautomater som är placerade på många amerikanska skolor. Intressegrupper inom konsumentområdet är inte nöjda och menar att det hela är en halvmesyr, och att det hela mest är spel för de politiska gallerierna. Den grundläggande frågan är varför det ens behöver finnas läskautomater inom skolområden. Coca Colas svar är att de finns där därför att de blivit ombedda att finnas där. (Ad Age)

Det Coca Cola inte kan berätta är att läskautomaterna handlar om att bygga varumärkesigenkänning hos barn så tidigt som möjligt.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *