691 sidor annonser

Ett sätt är att försöka läsa reklamkonjunkturen är att titta på packningsgrad i de största amerikanska modetidningarnas septembernummer. Vogue slår sitt eget rekord genom att ha 691 (!) reklamsidor – fyrtio sidor mer än förra årets septembernummer. Det är väl ett rekord svårslaget när det kommer till numerär men det är bara 6,1 % upp. Sämst av de riktigt stora är Vanity Fair som fått leta innehåll i varenda skrivbordslåda då andelen annonser sjunkit med mer än tjugo procent. Å andra sidan har Martha Stewarts print-edition Living fått guldvingar och seglar upp med hela 44 % sedan september förra året (samma månad som Martha själv stod inför rätta för diverse ekonomiska oegentligheter).

Elle, Esquire är modesta i sin uppgång precis som GQ och InStyle gör ett litet nedåtsteg. (New York Times)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *