Upprörande bakdelar

Så var det dags igen – den här gången är det Lindex som upprör genom att visa kvinnors stjärtar i trosor. Självklart har det anmälts till ERK. (Aftonbladet)

Så frågar sig folk på hur terrorister är funtade?

Related Posts

17 thoughts on “Upprörande bakdelar

 1. krusipo

  Just när det gäller reklam för underkläder är det svårt att inte få en uppretad massa efter sig och jag kan förstå att vissa individer känner sig kränkta när de ser bakdelarna. Men reklamen skall ju visa plagget fördelaktigt och jag har svårt att se hur bilden skulle kunna beskäras annorlunda då fokus i den här kampanjen tydligt ligger på plagget även om baken är centrerad.

 2. N|.

  Det är helt enkelt så att man inte får göra underklädesreklam där underkläderna används i det sammanhang som avses. Åtminstone inte om det råkar vara underkläder för kvinnor eftersom kvinnor objektifieras mycket lättare än män. Det är den enda logik jag får ut av det hela.

 3. dabitch

  Tja, var reklamen finns har en stor betydelse också. På stora reklampelare över stan har en annan impact än till exempel i kvinno-lektyr.

 4. N|.

  Re: dab.
  Jag är inte så säker på det. En tidning väljer du att läsa – alltså är du mer inställd på att “ta in” vad en tidning erbjuder medan utomhus är mer osäker.

 5. dabitch

  ?
  jomen precis det jag menade. Som svar på:

  “Just när det gäller reklam för underkläder är det svårt att inte få en uppretad massa efter sig”

  Lägg reklamen i en tidning och det blir mindre uppretad massa. Varje gång. Sloggi’s enorma Billboards får ju alltid kritik men ingen sa nåt på den tiden man enbart såg dem i Damernas värld. Det var först när de blevbillboards som folk skrek “aaah, porrigt” bort!”

 6. N|.

  Ah… dab, jag missuppfattade dig. Jag trodde att du menade att billboards hade en annan “positiv” impact i meningen högre uppmärksamhetsgrad…

 7. Eva

  Jag blir lika trött var gång moralpredikanternas hjärnspöken börjar härja hos ERK.
  Det är ju trots allt reklam för trosor. Vad är alternativet? Sätta trosorna på modellernas huvuden? Suck.

 8. dabitch

  Eva, ERK har inte fällt reklamen ännu, så jag tycker inte du borde anklaga dem för att ha moralspäken då det är anmälaren (nån privatperson) som har sett porren i det hela.

 9. Eva

  dabitch: Jag menade alltså inte ERKs hjärnspöken (även om de säkert också har en släng av dem i vissa fall). Jag menade moraltenterna och gubbarna som springer till ERK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *