Störst, vackrast och mäktigast

Jag inser att jag haft lite dålig koll på branschen de senaste veckorna. Bland annat har jag totalt missat listan över Sveriges mäktigaste mediafolk. Så här ser den ut:

1 Cristina Stenbeck Vice ordf. MTG, Metro; 2 Bengt Braun Vd Bonnier AB; 3 Kjell Aamot Vd Schibsted; 4 Carl-Johan Bonnier Styrelseordf. Bonnier; 5 Christina Jutterström Vd SVT; 6 Hans-Holger Albrecht Vd MTG;

först nu kommer 7 Leif Pagrotsky Minister Utbildnings- och kulturedep.;

och udda är att som 8a är Pelle Törnberg Vd Metro; 9 Manfred Aronsson Vd Kanal 5; 10 Peter Hjörne Ägare GP; 11 Jonas Bonnier Vice vd Bonnier; 12 Anders Gerdin Chefredaktör Aftonbladet; 13 Jeanette Bonnier Ägare Bonnier
ny på listan är Proventus VD 14 Daniel Sachs Ordförande TV4; 15 Gunilla Herlitz Vd, chefred. Dagens Industri; 16 Gunnar Strömblad Vd Svenska Dagbladet; 17 Torsten Larsson Vd Bonnier Entertainment; 18 Ove Joanson Ordförande Sveriges Radio; 19 Jan Scherman Vd TV4;

första inom PR-branschen blir 20 Peje Emilsson Grundare Kreab; 21 Lena K Samuelsson Chefredaktör Svenska Dagbladet; 22 Thorbjörn Larsson Div styrelser Bonnier Dagstidningar, TV4; 23 Kalle Jungkvist Chefredaktör Aftonbladet Nya Medier; 24 Martin Hansson Vd Allers Förlag; 25 Pär Fagerström Ordförande Tidningsutgivarna; 26 Amelia Adamo Vd Amelia Förlag;

först som 27 kommer Peter Örn Vd Sveriges Radio;

PR-branschens gossen Ruda 28 Carl Fredrik Sammeli Koncernchef Prime;

trots att Dagens Debatt anses vara viktigast blir DN först på 29 och Jan Wifstrand Chefredaktör Dagens Nyheter; 30 Lars Engqvist Ordförande SVT;

tungt för egot lär det vara för 31 Otto Sjöberg Chefredaktör Expressen; 32 Stig Fredriksson vd Herenco; 33 Tobias Bringholm Programdirektör TV4; 34 Tomas Brunegård vd Stampen; 35 PG Gyllenhammar ordförande Kinnevik; 36 Patrick Ståhle vd Aegis Norden; 37 Bengt Marnfeldt vd IDG; 38 Raoul Grünthal vd TT; 39 Anders Nilsson vd MTG Sverige; 40 Ulrika Saxon vd Bonnier Tidskrifter; 41 Bengt Ottosson vd Expressen; 42 Peter Melin Chefredaktör Sydsvenska Dagbladet; 43 Sakari Pitkänen Chefredaktör Metro; 44 Patrik Widlund Vd Forma; 45 Kerstin Brunnberg Programdirektör Sveriges Radio; 46 Anders Kvarby Vd Metro Hus&Hem; 47 Gunnar Asp Vd Comhem; 48 Stig Sjöberg Vd Albinbinsson & Sjöberg; 49 Joachim Berner Ordförande E & T Förlag; 50 Anders Knave Programchef TV4; 51 Martin Gellerstedt Vd Metro Sverige; 52 Carl Gyllfors Vd Aftonbladet; 53 Thomas Axén Vd Bonnier Newspaper; 54 Christer Mårdbrand Chefredaktör Di.se;

enskild konsult med makt – 55 Anders Lindberg Konsult JKL; 56 Patrick Svensk Vd Zoodiak; 57 Gösta Liedberg Vd Egmont Tidskrifter; 58 Calle Jansson Vd TV3;

första kvinnan som inte är chef är 59 Birgitta Ed Konsult Springtime; 60 Leif Jakobsson Programdirektör SVT; 61 Mikael Nestius Chefredaktör Stockholm City; 62 Lars Marén Sakkunnig Utbildnings- och kulturedep.; 63 Johan Westman Programdirektör Kanal 5; 64 Lars Ander NWT-koncernen; 65 Johan Hedensiö Koncernchef Mediaedge:CIA; 66 Lena Hermann Vd Dagens Nyheter;

har inte 67 Anna Carrfors Bråkenhielm Ordförande Strix slutat?; 68 Hans Breitholz Vice vd MTG;

första rena reklampersonen 69 Lars Thalén Vd Identity; 70 Richard Marston Vd MTG Radio; 71 Lennart Foss Vd VLT; 72 Niclas Fröberg Koncernchef Mindshare; 73 Per Bowallius Vd Gisab; 74 Christina Björk Vd Utbildningsradion; 75 Staffan Rosell Vd SBS Radio; 76 Linus Hjoberg vd Mediacom; 77 Göran af Klerker Vd Carat; 78 Hans Lartén Koncernchef Nerikes Allehanda; 79 Stellan Rasmusson Vd Tidsam; 80 Jonas Eriksson Vice vd Bonnier Entertainment; 81 Ulf Sandberg Ordförande Starcom; 82 Bennie Olsson Vd Gota Media; 83 Ingemar Olsson Vd Metronome; 84 Mats Lodin chef Bonnier Specialtidningar; 85 Daniel Berg Vd Scream; 86 Mats Edman Vd Appelberg; 87 Marc-Antoine d’Halluin Vd Canal; 88 Thomas Nilsson Planeringschef SVT; 89 Peder Ramel Vd Bredbandsbolaget; 90 Håkan Fredlund vd LRF Media; 91 Staffan Sonning Chef Ekot, Sveriges Radio; 92 Robert Aschberg tf vd Strix; 93 Lars Strandberg Vd Sveriges Tidskrifter; 94 Agneta Lindblom Hulthén Ordförande Journalistförbundet; 95 Thomas Pettersohn Förlagschef E & T Förlag; 96 Barbro Ficherström Vd Tidningsutgivarna; 97 Indra Åsander Vice vd Telia; 98 Åse Kleweland Vd Svenska Filminstitutet; 99 Johan Eidmann Vd Go Bizkit.

(Resumé och Dagens PS)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *