Äggagegga 2005 – vi har (verkligen) hela listan

Äggen föll i ungefär samma korgar som vanligt. Branschens mest namnkunniga höns kan ruva på dem ännu ett år:

Guldäggen
King ( Art director: Gustav Egerstedt, Patrik Reuterskiöld, copywriter: Maria Fredriksson, projektledare: Patrik Söder, produktionsledare: Linda Hymnér) & RFSU: Knullborgarmärket – Alternativ media
Storåkers McCann (Art director: Enis Püpülek, copywriter: Martin Marklund, fotograf: Henrik Gyllenskiöld, Jonas Malm, originalare: Sofia Jägerström, planner: Niklas Angergård, Fredrik Espmark, Therese Bohlin, producent: Olof Barr, Esteban, produktionsledare: Annika Molnár, Yara Antilla, projektledare: Pernilla Berg, Michael Storåkers, Anna Ryott, regissör: Marcus Ernerot, Alex Brügge, övriga: Christian Sundgren) & Telia – b2b
Lowe Brindfors (Art director: Richard Villard, copywriter: Johan Holmström, originalare: Margaretha Ekstrand-Almér, produktionsledare: Lena Ivarsson, repro/tryck: Reptil) & Nintendo: Prison – tidningsannonsering
TBWA (Art director: Erik Bielke, Emma Ludvigsson, copywriter: Claes Kjellström, fotograf: Frank Aschberg, grafisk formgivare: Emma Ludvigsson, Erik Bielke, illustratör: Lova Gren, planner: Albin Gustafsson, projektledare: Gustaf Sehlstedt, produktionsledare: Sussi Jansson, Eva Nilsson, repro/tryck: Mods/Jernström/Screen & Kartong, produktionsbolag: Acne Film) & Skatteverket: Svarta Lådan – direktreklam
Starring (Art director: Andreas Köster, Anton Stén, copywriter: Fredrik Lundgren, Magnus Jakobsson, Creative Director: Calle Sjönell, Flash: Linus Niklasson, programmerare: Didde Brockman, projektledare: Åsa Marklund/Robert Carlqvist) & Spray: Make love not Spam – internetreklam
Storåkers McCann (Art Director: Mattias Falk, Enis Püpülek, copywriter: Björn Hjalmar, Martin Marklund, projektledare: Fredrik Espmark, Michael Storåkers, produktionsledare: Ulrika Gustavsson) & Telia & Delorean: Telia Radio – radioreklam
Stockholm Design Lab (Art director: Thomas Kurppa, Creative Director: Björn Kusoffsky, illustratör: Björn Kusoffsky, originalare: Edvard Scott, produktionsledare: Camilla Nilsson) & SVT: Fyra nyanser av brunt – design
F&B (Art director: Kim Cramer, copywriter: Martin Ringqvist, Hanna Eghammer, grafisk formgivare: Lars Johansson, originalare: Factory Forsman & Bodenfors, projektledare: Erik Sollenberg, produktionsledare: Jerk Andersson, Jenny Edvardsson) & Tele2Comviq: Glenn – utomhusreklam
ANR BBDO/Atmosfär Production (Art director: Björn Eklind, copywriter: Håkan Larsson, illustratör: Knut Larsson, projektledare: Joakim Brinkenberg, produktionsledare: Annika Andreasson, regissör: Jesper Andersson, övriga: Kaktus Film/Hannes Drosse) & Majblomman – ideella organisationer
åkestam.holst (Art director: Andreas Ullenius/Johan Landin, AD-assistent: Jenny Berg, Linda Falk, copywriter: Mark Ardelius, fotograf: Philip Karlberg, originalare: Ylva Krantz, producent: BSP (Placering av Brunn, Drink/kaffepinnar, Stickers), projektledare: Kenneth Adenskog, produktionsledare: Marie Höglin, övriga: Natasha) & Pause Ljud Bild: Ovanligt Tunna – integrerad reklam
H&M Red Room/Renck Åkerlund Films (Art director: Jan Nord, Johan Renck, copywriter: Jan Nord, Johan Renck, Creative Director: Jan Nord, fotograf: Gösta Reiland, ljud/musik: Erick Thorsell, Krister Linder, projektledare: Sara Tellander, produktionsledare: Sigge Ramel, producent: Anna Gustafsson, regissör: Johan Renck) & H&M: Karl Lagerfeld for H&M – reklamfilm.

Silveräggen
Alternativ media
Göteborgs-Posten, Mobila red. Avenyn, Forsman & Bodenfors
Göteborg Film festival, 10:e Januari, Forsman & Bodenfors
IKEA, Lite textil gör stor skillnad, Forsman & Bodenfors
Apoteket, Apoteket/Övre luftvägsinfektion, TBWA

Radioreklam
Haglunds, Sura hästen, GOSS
Alkoholkommittén, Alkholprofilen/Sommarspotar, TBWA

Ideella organisationer
Faktum, Fotbolls VM för hemlösa, ANR BBDO
Frälsningsarmén, Flyttkort, Forsman & Bodenfors
Friends, Som i skolan, Lowe Brindfors

Internetreklam
Nokia, Pathway To Glory, Farfar

Integrerad reklam
Playground, Jyckarna, åkestam.holst
Socialdepartementet, Flicka, Forsman & Bodenfors
Apoteket, Apoteket/Övre luftvägsinfektioner, TBWA

Design
Sky Broadcasting Ltd, Total Omprofilering – Sky One, Kaktus film/Amore
Pontus in the Greenhouse, Pontus by the Book, Frankenstein
Arkitekturmuseet, Hem ljuva hem, Happy Forsman & Bodenfors
Jam/Riksteatern, Jam/Riksteatern, New
Moderna Museet, Moderna Museet ny grafisk identitet, Stockholm Design Lab/SWE/Formgivare Henrik Nygren

Business 2 business
Assa Abloy, Creative Locking, Bodén & Co

Direktreklam
Nordiska Kompaniet, Sommarbok, Cole, Russel & Pryce
Sydsvenskan, “Det första medievalet”, The Fan Club
Föreningen Svenska Läromedel, Lisa och kommunalrådet, The Fan Club

Tidningsannonser
Pause Ljud & Bild, Paret, åkestam.holst
Socialdepartementet, Bh:ar för 8-åriga flickor, Forsman & Bodenfors
Volvo Personbilar Sverige, Volvo V70, Forsman & Bodenfors

Reklamfilm
LAFA – Enheten för sexualitet och hälsa, Telefonkedjan, Ester
JC, Asses on Fire, Forsman & Bodenfors
Telia Sonera, Telia Reklamfilm, Storåkers McCann

Utomhus
Dagens Nyheter, Vems är dina åsikter, go.garbergs
WE, The perfect fit, King
ICA, Snygg Lars, King.

(Resumé och Sveriges Reklamförbund)

Det mest spännande är väl att Krister Linder gjort musiken till H&Ms reklamfilm. Krister Linder, numera i olika ambient-projekt som Solaroid och andra som Tupilaq, Yeti, Society, Godkingpriest, Illuminum.

Related Posts

One thought on “Äggagegga 2005 – vi har (verkligen) hela listan

  1. Håkan

    Jag kan inte hjälpa det, det är väl min dragning till fånig musik, men jag tycker fortfarande alkoholprofilen är bäst bland tv-reklam. Jag kan bara inte låta bli att nynna på deras låt. Siv och Benny tycker Bag-In_box är jättepraktiskt.
    (Influerad av att jag precis köpt 15 lådvinslådor på systemet i Sollentuna…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *